Avstralija 19 Kata Tjuta


Blizu Uluruja so tudi Kata Tjuta - podobni monoliti kot Uluru, le da so manjsi, jih je vec in so visji (najvisji 500m nad ravnino). Opravil sem en izcrpljujoc trekking med monoliti in sem bil se bolj navdusen kot na poti okrog Uluruja. Aja, pozabil sem napisati, da je na teh podrocjih v Decembru dosti dezevalo (zelo nenavadno), tako, da je bila pokrajina zelo zelena - kot v kaksnem dokumentarcu, kjer ti pokazejo puscavo/savano/karkolizepac po dezju. Rozice cevtijo, drevesa rastejo, dosti ptic itd. Tega niti priblizno nisem pricakoval.
Tole bo zaenkrat to.
Aja, preden sem zapustil Perth sva se s Troyem odpeljala se cca 300km severno do "The innacles" - sredi puscave se dvigajo do 5meterske skalnate formacije v obliki, hmmm., nebi rad bil perverzen, ampak kurcev... Zanimivo.
Zvecer sva se ga napila v lokalni taverni (sva bila zadnja gosta, tako da so naju vrgli ven), naslednji dan (zadnji dan v Perthu) pa sva se na poti nazaj spravila se bordat po pesku - sandboarding. Hudicevo pocasneje kot po snegu, veter ti nonstop piha pesek v oci, se boljse slisi kot pa dejansko je. You live and learn.
(se nadaljuje)  Luka Batistic