Greš z nami? Okrog sveta v 33 dneh !!!



CENA: 7.399,00 € (ja, kaj češ, poceni pa ni)
Turistično potovanje: vključeno vse po programu.
Križarjenja do Nove Zelandije in po rajskih otokih Polinezije - Tahiti, Moorea, Bora Bora, Havaji in velemesta Hongkong, Sydney, Wellington, Los Angeles in New York
ODHOD: - 19.09.2017                                         

Program potovanja:
1. dan  LJUBLJANA - HONGKONG
  Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana. Prijava na polet. Polet preko enega izmed evropskih letališč.

2. dan  HONGKONG

  Po pristanku letala in opravljenih vstopnih formalnostih, prevoz v hotel. Namestitev, nočitev.

3. dan  HONGKONG - SYDNEY

  Zajtrk. Poldnevni ogled te azijske metropole, ki se nahaja vpeta med morske ožine in strma pobočja otoka Hongkong. Opazovali bomo veličastno pristanišče Victoria Harbour, vrhunec pa bo nepozabna panorama z najvišje točke otoka - Victoria Peak s 552m, kjer je zbrana tudi elita prebivalcev. Po ogledu prevoz na letališče, prijave na polet ob 20.05 uri proti Sidneyu.

4. dan  SYDNEY

  Jutranji pristanek v Sydney-u. Transfer do hotela, namestitev. Popoldanska vožnja z ladjico Captain Cook, s katero boste zapluli po mestnih zalivih ter uživali v čudovitih stavbah in živahni zgodovini mesta. Nočitev.

5. dan  SYDNEY

  Zajtrk. Poldnevni ogled mesta, ki velja za eno najlepših na svetu in je najstarejše, največje in poslovno najpomembnejše avstralsko mesto. Vožnja mimo Opere, Pristaniškega mostu in The Rocksa, najstarejšega naseljenega predela Sydneya. Postanek za ogled Botaničnih vrtov, na ribji tržnici… Nadaljujemo z obiskom vzhodnih predmestij, se ustavimo ob južni glavi vhoda v sydneyjski zaliv, pri svetovno znani plaži Bondi Beach in si na koncu ogledamo še marino Darling Harbour. Povratek v hotel. Prosto. Nočitev.

6. dan  SYDNEY

  Zajtrk. Prosto. Predlagamo izlet v Modre gore (doplačilo). Vožnja skozi rodovitno ravnico, do strmih pobočij Modrih gora. Sprehod skozi mesto Katoomba do Echo Pointa, od koder je nepozaben pogled na skalo »Tri sestre«. Nočitev.

7. dan  SYDNEY - VKRCANJE

  Zajtrk. Prevoz v pristanišč in vkrcanje na ladjo ladje Radiance of the seas. Začetek križarjenja. V času križarjenja se bo na ladji odvijalo več zabavnih, kulturnih, rekreativnih in športnih aktivnosti. Večerja, nočitev.

8., 9. dan  PLOVBA

Zajtrk, kosilo, večerja, nočitev.

10. dan  PICTON, NOVA ZELANDIJA

  Zajtrk. Predviden prihod v jutranjih urah.. Možnost fakultativnega izleta ali individualni ogled mesteca z okoli 300 prebivalci, ki velja za glavno pristanišče in trgovsko mestece na tem delu otoka, ravno tako pa je tudi glavno križišče morskih in železniških poti. V mestecu se nahaja tudi nekoliko umetniških galerij. Zanimiv pa je tudi ogled ene najstarejših ladij iz 1853 leta, s katero so vozili zapornike iz Anglije. Predvideno izplutje v večernih urah.

11. dan  WELLINGTON, NOVA ZELANDIJA
  Zajtrk. . Wellington je glavno mesto Nove Zelandije in drugo največje mesto. Leta 2009 je bil proglašen za 12. mesto na svetu po kvaliteti življenja. Mesto samo je umetniška i kulturna prestolnica države, tako da nudi ljubiteljem umetnosti ogromno možnosti. Dan prost za individualne oglede mesta. Kosilo, večerja, nočitev. Izplutje predvideno v popoldanskih urah.

12. dan  križarjenje

  Zajtrk, kosilo, večerja, nočitev.

13. – 16.dan  križarjenje - PREČKANJE DATUMSKE LINIJE

  Zajtrk, kosilo, večerja, nočitev. Prečkanje mednarodne datumske meje, to je namišljene črte na površini Zemlje, ki poteka od severa proti jugu in pol razmejuje na dva koledarska dneva. Poteka skozi sredino Tihega ocena, na približno 180° zemljepisne dolžine.

17. dan  PAPEETE, (Tahiti, Francoska Polinezija)

   Legendarni Tahiti, otok ljubezni, je bil dolgo vizija drugega raja. Znani raziskovalci in mornarji so dolgo širili legendo o lepoti otoka, a za žene z otoka govorili, da so najlepše na svetu. Prosto do izplutja ladje v večernih urah.
  Zajtrk, kosilo, večerja, nočitev.

18. dan  MOOREA (Francoska polinezija)

   Zajtrk, kosilo, večerja, nočitev.
  Prosto za kopanje ali individualne oglede otoka Moorea, ki se nahaja v neposredni bližini Tahitija. Otok je poznan po svojih čudovitih zalivih, neverjetnih peščenih plažah, vulkanskih vrhovih in izjemni vegetaciji in je pravi biser Francoske Polinezije. Na otoku se nahaja tudi precej trgovinic, ki ponujajo izdelke domačinov ter zlatarna, v kateri lahko kupite izjemno redek črni biser. Predvideno izplutje v večernih urah.

19. dan  BORA BORA (Francoska polinezija)

  Storitve polnega penziona. Prosto.
  Bora Bora predstavlja biser Polinezije, mesto, o katerem sanjajo ljudje po svetu. Trenutno velja za najbolj priljubljeno turistično destinacijo.
  Izplutje predvideno ob 18.00 uri.

20. – 24. dan  križarjenje

  Storitve polnega penziona. Križarjenje.

25. - 27. dan  HONOLULU

  Zajtrk. Izkrcanje. Nadaljevanje z ogledom glavnega mesta Havajev. Ogled Pearl Harboja, spominskega centra, Kraljeve palače, Nacionalnega pokopališča, kipa kralja Kamehameha. Namestitev v hotelu, nočitev.

28. dan  HONOLULU - LOS ANGELES

  Zajtrk. Prevoz na letališče. Polet proti Los Angelesu. Namestitev, nočitev.

29. dan  LOS ANGELES - NEW YORK

  Zajtrk, prosto za oglede. Ob dogovorjeni uri prevoz na letališče. Polet proti New Yorku. Prevoz do hotela, namestitev, nočitev.

30. dan  NEW YORK

   Zajtrk. Ogled mesta: Lincolnov Center, Rockefellerjev Center, Central Park, Times Square, Wall Street in za konec seveda še do točke »Ground Zero«, kjer sta nekoč stala dvojčka WTC. V popoldanskih uricah sprehod po znamenitem Broadwayu, vzpon na Empire State Building, veličastno 443 metrsko secesijsko zgradbo iz jekla, apnenca in aluminija na Peti aveniji, od koder se nudi prekrasen pogled na samo mesto. Nočitev.

31. dan  NEW YORK

  Zajtrk, nočitev. Prost dan za samostojno odkrivanje New Yorka. Predlagamo izlet z ladjico na otok Svobode in ogled Kipa Svobode in nato še s čolnom do otoka Elis in spominskega muzeja, kjer so nekoč evidentirali vse nove prišleke v Ameriko. Možnost ogleda Metropolitanskega muzeja, ki je največji na zahodni polobli, saj se razteza na območju štirih ulic, v njemu pa domuje več kot tri milijone umetniških del. Njegov velikanski razstavni prostor je mogoče v grobem razdeliti na pet glavnih zbirk : ameriško slikarstvo, evropsko slikarstvo, primitivno umetnost, srednjeveško umetnost in egipčanske starine.

32. dan  NEW YORK - LJUBLJANA

  Zajtrk. Prosto do prevoza na letališče. Prijava na polet preko enega izmed letališč do Ljubljane.

33. dan  LJUBLJANA

  Pristanek v Ljubljani.
  Kosilo, večerja, nočitev.
  če te zanima, se mi javi na: jjjjanin@gmail.com