Delo v Avstraliji 2 "woffing"

 Moram pa omenit še eno možnost, ki pa je zelo popularna in se imenuje "woffing". In sicer obstaja združenje wofferjev in pa seznami hosting families, zato se moreš v to združenje včlanit in plačaš 50 AUD. In za to možnost ne potrebuješ vize. Z včlanitvijo dobiš pravico takšne zaposlitve. Gre pa za to, da ti stanuješ pri takšni družini in delaš povprečno 4 ure na dan, oni pa ti nudijo hrano in bivališče v zameno.
Zanimivo pri tem pa je, da so dejavnosti teh družin zelo raznolike, od organskih farm do družinskih podjetij, itd... zato se lahko na tak način veliko naučiš. Večino se za to možnost odločujejo backpackerji, ki pridejo v Australijo za leto, se po nekaj mesečnem delanju, potovanju in žuriranju utrudijo in gredo "woffat" za nekaj tednov. Tako se spočijejo, hkrati pa ne zapravijo nič denarja.

 Moj predlog vsem tistim, ki si želijo v Avstralijo, vendar ne več kot za tri mesece (3 mesece omenjam zato, ker tebi izdajo turistično vizo z veljavnostjo enega leta, vendar ti je dovoljen vsakokratni vstop samo za 3 mesece) pa je, da navarčujejo dovolj denarja in gredo dol potovat, kajti, meni so bili trije meseci premalo, da bi si vse ogledala. Australija pa je enostavno prečudovita in veliko več kot Sydney, Melbourne ali Vzhodna obala.
PS Všeč mi je tvoja oddaja.
 Nina