Ob posebnih priložnostih pa še vedno prirejajo znamenite
pojedine, imenovane tamaaraa. Takrat kuhajo v zemeljskih pečeh (imenovanih
ahimaa), značilnih za Oceanijo: v zemljo izkopljejo jamo, na dno naložijo večje
kamne, na njih pa zakurijo ogenj. Ko so vroči, nanje naložijo hrano, zavito v
palmine liste, na vrh pa spet nekaj segretih kamnov. Vse skupaj zasujejo z
zemljo in pustijo da se kuha nekaj ur.
Kvaliteta najcenejših prenočišč (pribl. 20eur na osebo) je zelo različna. V
mestih so to precej zanikrne skupne spalnice s pogradi, drugod pa zelo
simpatični bungalovi v urejenih vrtovih, podobnih parkom, zasajenih s palmami
in cvetočimi tropskimi grmi.
Za tiste, ki imajo dovolj velik budžet in bi radi v miru uživali tropski paradiž, je tudi na glavnem otoku nekaj razkošnih turističnih naselij z udobnimi kočami nad vodo in plaž, a pravi »paradiž« mnogi raje poiščejo na katerem od atolov in na otokih Moorea, Raiatea, Huahine, Maupiti in - seveda - Bora Bora.
tekst & foto: Janin
Za tiste, ki imajo dovolj velik budžet in bi radi v miru uživali tropski paradiž, je tudi na glavnem otoku nekaj razkošnih turističnih naselij z udobnimi kočami nad vodo in plaž, a pravi »paradiž« mnogi raje poiščejo na katerem od atolov in na otokih Moorea, Raiatea, Huahine, Maupiti in - seveda - Bora Bora.
tekst & foto: Janin